woensdag 27 april 2011

Mag ik U voorstellen

Het idee om de stichting  FSA Nederland op te richten dreef naar boven  in November 2010. De directeur van FSA  Ethiopie , Lettegabriel Hailu, was in Nederland op werkbezoek,  met name om fondsen te werven voor het werk dat FSA Ethiopie doet in Addis Abeba:  het opvangen, bijstaan en weer op de rails zetten van fysiek misbruikte vrouwen en meisjes.
Rond die tijd zoemde het werkwoord ‘bezuinigen’ rond als een bezetene, en veel  (medefinancierings) organisaties hadden te horen gekregen drastisch te moeten inkrimpen. Op korte termijn moesten ze aan de overheid laten zien dat het hun menens was….., budgeten bijstellen, landen laten schieten.
Geen tijd om te luisteren naar de noden van FSA Ethiopie….. en zeker geen zin om toezeggingen te doen.  Gelukkig kon de directeur van FSA Ethiopie terug naar huis, niet met beloftes voor een kip die gouden eieren zal gaan leggen, maar wel met de zekerheid dat een groep mensen hart voor de zaak hebben en zich  zullen  inzetten om die vrouwen en meisjes te helpen.
Het proces tot oprichting werd in gang gezet en de Kamer van Koophandel weet ervan. Onze twee-talige website ging als www.fsaethiopia.org  de lucht in, en vanaf Februari 2011 is de stichting FSA (Familie Service Associatie) Nederland een feit. Verheug je met ons! Laat ons weten dat je mee wil doen!
Het stichtingsbestuur bestaat uit v.l.n.r.   
Jeroen Ermers. Jeroen werkt in het onderwijs. Hij is met zijn partner Judith pleegouder van twee schatten. In de stichting is Jeroen voorzitter van het bestuur.
Elly Boon. Elly heeft  een groot gedeelte van haar leven gewerkt in Ethiopie, is pleegouder van verschillende Ethiopische kinderen en bezit een ruime ervaring binnen de wereld van ontwikkelingsorganisaties. Zij doet de financien.
Hilke van Helvoort. Hilke zit in de personeelswerving. Zij heeft samen met Laurens twee bloedjes van kinderen. Binnen de stichting is zij verantwoordelijke voor de PR.
Jan Ermers. Jan heeft ook een ruime ervaring als ontwikkelingswerker in Ethiopie. Hij was vanaf het begin betrokken bij FSA Ethiopie en kent de situatie ter plaatse. Hij voert de pen binnen de stichting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten